Inici » Banc de temps per a persones en atur

Coopera Sant Feliu

Fem ciutat cooperativa

Banc de temps per a persones en atur

Acrònim: 
AturBdT
Breu descripció: 

Crear un BdT només per a gent aturada. 

Pot ajudar-los a sentir-se més útils, a poder parlar entre elles sobre la seva situació, a ocupar més les seves hores...

Peró no pot ser un BdT convencional, hauria de tenir medis que forcéssin una mica més l'activitat. No sé com, potser oferint com a minim 10 habilitats, per exemple, i a forçar, com a mínim un consum de 10 h/mes perque algú faci coses a casa... etc

Evidentment que abans caldria planificar-ho bé i consultar a gent aturada.

Potser fent servir un Telegram per a ells i elles i el TimeOverflow per fer l'intercanvi d'hores.

Al Telegram podrien parlar de temes que els poden interessar pel fet d'estar aturades, i només d'això: oportunitats del mercat laboral, problemes d'estrés per l'atur, temes econòmics, etc.

De: 
Estils de vida
Equip humà: 
Com un BdT convencional
Possibles ingressos: 
Sense ingressos previsibles
Possibles despeses: 
Sense costos previsibles
Col·laboracions necessàries per dur-la a terme: 
Potser alguns membres del BdT que ja està funcionant podrien dinamitzar-lo.
Valoració: 
0
No votes yet

Comentaris

By admin on

Molt interessant Ferran el que planteges.

Del que llegeixo veig se’n deriven dues iniciatives que es complementen i dirigides a un col·lectiu que hem dit "gent aturada” -després afegiré un matís a tenir en compte aquí-:

La primera, crec que seria un GAM (Grup d’Ajuda Mutua) que seria aquest telegran si volem sigui espai només virtual, o trobades presencials, o ambdues complementant-se. L’objectiu entenc seria aquest suport mutu tant emocional com estratègic i fins i tot sinèrgic. Si bé és cert que un grup de telegram/whatsapp facilita, vista l’experiència últimament, tinc la sensació que la gent està saturada i marxar a la mínima. També em plantejo que si és un tema que realment et vincula i t’afecta, potser la gent aguanta més. En definitiva comparteixo l’interès de la iniciativa i donaria una volta al format, eines… -com de fet dius al final-.

La segona és el Banc de Temps i aquí em costa de veure clar el plantejament d’exigir uns mínims i com fer-ho. El que sí veig clar és oferir un acompanyament més específic en la definició d’habilitats, us de l’eina, concepte del BdT, de tal manera que generin  moviment, ja no només per sentir-se útils -que també-, sinó poder satisfer necessitats entre elles i entre elles i l’altre gent. Al final em vaig adonar fà poc que el BdT no deixa de ser un mercat amb moneda social que és la pròpia hora, però que té el mateix valor per tothom i on només s’intercanvien serveis -vaig caure en això, en veure que al web de la XES, l’AdBdT està dins la categoria de monedes socials-. Crec que potser aniria més en la línia d’incentivar que d’exigir -que segurament estem dient el mateix-.

Per últim el matís al concepte de “gent aturada” en tant que des de paradigmes com economies feministes, economies de les cures, etc, es reivindica -pel que conec i si us plau corregiu-me- posar atenció en la distinció entre el que en castellà seria “trabajo” i “empleo” -desconec l’equivalent en català-, en tant que el treball no remunerat necessita ser també reconegut, però a més valorat. Llavors que consideraríem “gent aturada”? Potser busquem un altre concepte, o ja ens està bé… No tinc resposta ara per aquesta qüestió però creia important tenir-la en compte en el debat.

Seguim construint

Valoració: 
0
No votes yet

By admin on

A mi d'entrada Les idees em semblen bé sempre i quan sigui realitzable... i em costa veure aquesta idea sense que retrassi  els projectes que estem posant en funcionament

Crec que necessitem un  debat sense pressa per aclarir-nos be! Em fa por que volguem abarcar massa coses i no acabem de deixar-les ben definides!

No sé si estic acertada perquè no passo un bon. moment físic i psíquic i no em sento massa apunt per ajudar a decidir

Però és el que ara penso...hem de parlar-hi a fons no ho creieu?

Valoració: 
0
No votes yet