Inici » Cal una resposta municipal al projecte Tramuntana

Coopera Sant Feliu

Fem ciutat cooperativa

Cal una resposta municipal al projecte Tramuntana

Edifici de l'antiga escola Tramuntana
23 maig 2022

El 18 de maig, la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya va aprovar per àmplia majoria una proposta de resolució per al reconeixement i l'impuls de l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús. La proposta, que havia estat presentada a instàncies de la Xarxa d'Economia Social i Solidària (XES) i la Federació de Cooperatives de Vivenda de Catalunya, va rebre els vots a favor d'ERC, CUP – Un Nou Cicle per Guanyar, En Comú Podem i Socialistes i Units per Avançar; i un suport ampli dels grups parlamentaris de Junts per Catalunya, Ciutadans i PP, que es van abstindre en algun dels punts. VOX va votar contra tots els punts presentats.

La resolució insta el Govern a efectuar una modificació de la llei de cooperatives de Catalunya per recollir les característiques fonamentals del model d’habitatge de cessió d’ús i blindar l’interès general i la no especulació. També recull mesures com desenvolupar una regulació pròpia del model que blindi l'interès general i la propietat col·lectiva de forma permanent, establir bonificacions fiscals, millorar el finançament per part de l'Institut Català de Finances (ICF), establir mecanismes financers per poder constituir avals o consolidar la primera línia d’ajuts per a les aportacions inicials de capital que han dut a terme la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives. 

Des de l’Associació Coopera Sant Feliu treballem amb l’Ajuntament per desenvolupar un projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a l’edifici municipal de l’antiga escola Tramuntana, en conveni amb la cooperativa d’habitatge Sostre Cívic. Un cop fets els estudis arquitectònics i financers que corroboren la viabilitat del projecte a preus per sota de mercat i que va encarregar el mateix consistori, l'animem a fer el pas i resoldre la cessió d'ús de la finca, aprofitant la nova resolució del Parlament de Catalunya.

Etiquetes: