Inici » Que l'Ajuntament aporti un tant dels ingressos al crowdfunding de projectes ESS

Coopera Sant Feliu

Fem ciutat cooperativa

Que l'Ajuntament aporti un tant dels ingressos al crowdfunding de projectes ESS

dc., 10/06/2020 - 13:14 - admin
Acrònim: 
ACFESS
Breu descripció: 

Com ja sabràs, la plataforma goteo.org es es basa en el crowdfunding o micromecenatge, una idea tan senzilla com potent a través de la qual som un lloc de trobada entre persones que impulseu projectes d'impacte social i persones que fan petites aportacions econòmiques per a dur a terme la iniciativa. Sabem que funciona i són centenars els projectes creats gràcies a tu.

Doncs bé, el matchfunding és la proposta de convidar a entitats públiques i privades a donar suport a aquestes iniciatives. Ajuntaments com els de Barcelona o Madrid, així com la Diputació Foral de Gipuzkoa han destinat part del pressupost públic a reconèixer aquests projectes i el bon criteri de la comunitat Goteo.

Les nostres amigues de Retrat Nòmada van fer un vídeo preciós que podeu visualitzar aquí i és una proposta que va més enllà de les nostres fronteres, com podràs comprovar a l'article Match-Funding Calls for Open Crowdfunding: The Experience from Goteo.Org in New Policies for Crowdvocacy (Enric Senabre Hidalgo, Mayo Fuster Morell, Cristina Moreno de Alborán and Olivier Schulbaum) publicat a la revista CrowdAsset així com encaixa en el finançament sostenible alternatiu al tenir en compte l'entorn i la societat a l'hora de prendre la decisió d'invertir. Sobre això podeu seguir la intervenció d'Olivier Schulbaum, co-director de la Fundació Goteo al 5th ECN CrowdCamp: Sustainable Finance

La dinàmica ja la coneixes, llancem convocatòries conjuntes amb una finalitat específica (cultural, medi ambient, tecnologia ...) on pots presentar el teu projecte. Reps formació especialitzada per dur a terme la campnya de comunicació i, un cop comencem, per cada 1€ que reps de la ciutadania, la institució ingressa 1€ més a aquest projecte.

El vot de confiança de la gent és prova suficient perquè la institució confiï en la proposta.

Així, ja des del passat 4 de juny fins al 16 de juliol està oberta la convocatòria PiztuMeta!2020 per a projectes culturals duts a terme per agents guipuscoans a Gipuzkoa. Si hi pots participar, t'animem a apuntar-te aquí als tallers online que farem el 23 de juny i el 2 de juliol per poder presentar la teva idea de la millor manera. I el que és encara més important, t'animem a tu, visquis on visquis, a fer arribar aquesta proposta de finançament col·laboratiu al teu ajuntament, diputació o qualsevol altra entitat que coneguis, perquè ens ajudin a crear noves convocatòries en tot el territori.

Tu pots ajudar a crear un matchfunding a la teva regió i impulsar l'economia social des de baix i amb el suport de les institucions. Parla de nosaltres i juntes ho aconseguirem.

 

De: 
Junta
Valoració: 
0
No votes yet