Inici » Ja som sòcies de la XES

Coopera Sant Feliu

Fem ciutat cooperativa

Ja som sòcies de la XES

XES
16 febrer 2022

L’Associació Coopera Sant Feliu apostem pel treball en xarxa i tenim voluntat de posar-nos al servei d’altres iniciatives, alhora que establir sinergies que ens permetin ser més efectives en la nostra tasca de difusió de l’Economia Social i Solidaria (ESS) a la nostra ciutat.

En aquest sentit vam fer un pas més demanant a la Xarxa d’Economia Soidària (XES) poder entrar a formar-ne part com a sòcies, per la qual cosa cal passar per una entrevista on s’avalua si la iniciativa sol·licitant compleix amb els criteris bàsics de l’ESS: priorització de la satisfacció de necessitats per sobre del lucre, aposta per la propietat col·lectiva i la gestió democràtica, compromís amb la comunitat, la sostenibilitat ambiental i l’equitat de gènere, funcionament participatiu, perspectiva transformadora de l’economia i la societat.

Un cop superada l’entrevista, vam passar a ser sòcies de ple dret com a entitat amb veu i vot a la seva assemblea, apareixent alhora al seu directori d’entitats sòcies. Aquest pas ens aporta credibilitat i suport, alhora que, també contribuïm a la promoció de l’ESS i la construcció de Mercat Social al territori català.

La XES és una organització formada per més de 300 sòcies i que defensa un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris. Funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació. 

L’economia solidària contempla una nova forma de produir, distribuir i consumir, i representa una alternativa viable i sostenible per satisfer les necessitats individuals i globals. Així el mercat social és una xarxa de producció, distribució i consum de béns i serveis, que funciona amb criteris democràtics, ecològics i solidaris en un territori determinat, i que està constituïda, tant per empreses socials com per consumidors individuals i col·lectius, com són ajuntaments, escoles, etc (Jordi García Jané).

Estem contentes de poder dir que l’Associació Coopera Sant Feliu ja som membres de la XES.

Etiquetes: