Inici » Banc de Temps

Coopera Sant Feliu

Fem ciutat cooperativa

Banc de Temps

Cansada de que tot costi diners?
Intercanviem el nostre temps per satisfer les nostres necessitats!
Cangurs, acompanyaments, reparacions...

M'afegeixo al Banc de Temps!

 

Què és un banc de temps?

Un banc de temps és un banc on en comptes de guardar diners es guarden hores. Quan una persona fa un servei a una altra, qui el rep transfereix al compte de qui li ha fet el servei els minuts que li ha dedicat. Amb els minuts que la persona tingui acumulats al seu compte pot demanar un altre servei. En un banc de temps -a diferència dels bancs tradicionals- no és cap inconvenient tenir un saldo negatiu. És una eina amb la qual un grup de persones pot crear una alternativa d’economia social per satisfer necessitats, des del suport mutu i fora de les dinàmiques capitalistes. En un Banc de Temps s'intercanvien habilitats entre els membres sense utilitzar diners, únicament es comptabilitzen les hores de servei prestat i rebut.

Funcionament d'un banc de tempd

Font: http://www.bdtonline.org/ca/

No saps que podries oferir? Et donem alguns exemples per si t'inspiren: portar la compra a domicili, farmàcia, encàrrecs, gestions online, acompanyar al metge, passejar o cuidar mascotes, reparacions a domicili, fusteria i altres, desenvolupament adaptacions tècniques, moure mobles, jardineria, conversa social, suport emocional, psicologia, coaching, acompanyament al dol, mediació en conflictes, integració social, consultes mèdiques, deixar de fumar, benestar en general, fisioteràpia, serveis de neteja de la llar, higiene personal -afaitar, perruqueria, ungles...-, costura bàsica, classes de reforç, idiomes, orientació en l’estudi, classes de cuina o de qualsevol cosa, orientació professional, fer un currículum, suport informàtic, creació de botigues virtuals, blogs, webs, preparar teletreball, assessorament legal i laboral, cangurs, cura de gent gran... Les possibilitats són infinites. 

Què és l'aplicació Timeoverflow?

TimeOverflow és el software open source escrit per l'Associació pel Dessenvolupament dels Bancs del Temps, conjuntament amb Coopdevs, com a suport a la gestió dels bancs de temps. L'Associació Coopera Sant Feliu hem decidit apostar per l'ús d'aquesta eina per gestionar el nostre banc de temps.  Pots veure un petit tutorial i provar timeoverflow amb les següents dades:

Usuaris de prova per www.timeoverflow.org
Administrador:
prueba_admin@bdtonline.org
Usuari: prueba_usuario@bdtonline.org
Contrasenya pels dos casos: 12345pruebas

Cóm puc participar?

Omple aquest formulari amb el teu nom, correu electrònic i telèfon, i ens posarem en contacte amb tu. Mentre tant pots llegir-te la normativa.

Sigues part de la transformació a Sant Feliu. Fes ciutat cooperativa amb nosaltres. Fes-te sòcia de l'Associació Coopera Sant Feliu.

No sóc de Sant Feliu.

Si no ets de Sant Feliu, busca aquí el teu banc de temps més proper.

Documents